7 Mart 2010

resmin.

mesela 'fotoğraf' yerine 'resim' demenin kime nasıl bi zararı olabilir ki. anlamıyorum. internetle beraber moda oldu ha bu da. 'resim değil oo fotoğraf'mış. oysa bizim şarkılarımızda filan hep resim'dir yani. ikisi de olur. nolcak ki. bırakın isteyen istediğini desin. resimdeki gözyaşları mesela. bak o zaman resmime. hadi o şarkıya da laf etsenize.

- ben de özledim ben de, resmin var şu an elimde.

14 yorum:

  1. Şarkılarla anlatınca kim bir şey diyebilir ki :)

    YanıtlaSil
  2. duygularıma tercüman.

    YanıtlaSil
  3. yani şimdi şarkı sözlerini yazmamış olsaydın "ama resim çizilir ki" falan diye çemkirirdim.
    sustum.

    YanıtlaSil
  4. sana koşmak istedim, derman yok dizlerimde. -

    YanıtlaSil
  5. o kadar haklısın ki

    YanıtlaSil
  6. selam.
    işte yani evet çizilir aslında resim, ama çeksek de kimse bir şey demesin. nolcak ki.

    YanıtlaSil
  7. bundan böyle resim çekile,fotoğraf çizile.

    YanıtlaSil
  8. Adsız9.3.10

    onemı yok benım ıcın de. ama fotograf a resım dememeyı sen ogretmıstın bana. =)

    YanıtlaSil
  9. dediğim gibi işte, resim çizilir aslında. ama ben buna çok tepki verenlere kızıyorum. doğrusu söylense iyi, ama o kadar da büyütülcek bir şey değil. şarkılar filan.

    YanıtlaSil
  10. Adsız10.3.10

    bana da aynen böyle söylemiştin. resim cizilir fotograf cekilir. her seyin dogrusunu ögrenmekten yanayım. kucuk seylre takılmamak gerek. basarılarının devamı..

    YanıtlaSil
  11. Murat Akçay'ın dilimize kazandırdığı deyim. popüler olanın herbir şeyinin kapışıldığı üzere bu sözü de bir çok kişinin Türkçe boyutunu düşünmeye kalkmadan kullandığına eminim. ben de günlük hayatta bu farka fazla takılınmaması gerektiğini düşünüyorum (sonuçta ikisi de Türkçe ve halk arasında aynı anlamı karşılıyor yanlışıyla doğrusuyla) ama fotoğrafçılıkla uğraşan kişi için gerçekten kulak tırmalayıcı olduğu da bir gerçek.

    YanıtlaSil
  12. neyse. tamam. bu kadar ciddileşmeyelim. sıkılırım.

    YanıtlaSil
  13. okan bayülgen fan forumu gibi bişiye üye olmuştum bi aralar, iki yıl önce falan. çok ciddi bi yerdi. okan bayülgenin fotoğraf sergisinden bahsedilen bi başlıkta bişiyler yazmıştım. ama fotoğraf dememişim de, resim demişim. sonra beni uyardılar o resim değil fotoğraf diye. ben de ne fark eder ha resim ha fotoğraf ikisi de görsel gibi bi şey dedim, BENİ BANLADILAR. o zamandan beri ikisini ayırt ederek yazıyorum. of çok koymuş demek ki o bana.

    YanıtlaSil
  14. fotoğrafa resim denmesi doğru değilmiş gibi gelirdi.Ara Güler'den doğru olduğunu duyana kadar.duyduğumda eğdim yüzümü, o derece utandım.

    YanıtlaSil